2009-12-06

Sjätte luckan

Idag den sjätte december höjer vi ett glas med Hembryggd Supersaison för vår hembryggarkollega Fil Dr Niklas Stenlås som har namnsdag idag. De flesta av oss känner till Niklas hembryggarkarriär och även hans akademiska äventyr men inte många känner till att han även har en idrottskarriär bakom sig. Niklas var nämligen en lovande karatespelare i Huskvarna Kyokushin Karatesin under sin ungdomstid, vilket bilden nedan visar.



Här ser det ut som om Niklas utför en typisk yoko geri.

Men nu gällde det dagens öl som bryggdes i april och väl enligt traditionen skulle ha druckits upp under sommaren, men i och med den höga alkoholhalten har den klarat sig bra och skulle förmodligen klara sig ett par år till utan att bli förstörd.

En härlig doft av citrus och passionsfrukt blandas med koriander och Ahlgrens bilar när man inandas doften från SM-glaset från Kalmar. Samma smaker kommer tillbaka när man tar en klunk, kroppen är medium men moussen som fyller munnen är desto större. Ingen påträngande spritighet känns, men jag tror att avslutningen skulle ha varit torrare, eller är det alkoholen som känns söt?

Jag tror att Niklas skulle ha gillat att smaka på den här ölen, men jag antar att han går ner i jordkällaren och hämtar upp något eget hembryggt för att fira sin namnsdag.

1 kommentar:

Kalle sa...

Den vill jag testa!