2008-12-09

Jästarbetarna maskar på Grodan Greens

Bloggens läsare har tidigare delgivits innovationerna på Grodan Greens.
Bland annat det högteknologiska jästemperaturhöjningssystemet som berstår av miljontals tranistorer, flertalet mekaniskt rörliga delar och blinkande lysdioder.
Alla vars främsta uppgift är att generera spillvärme för att knuffa upp jästemperaturen till de eftersträvansvärda 23-25 graderna.

Bryggmästaren känner sig lite sviken då han faktiskt gjort allt som står i hans makt för att skapa en sund arbetsmiljö för alla sin miljarder arbetare.
Vid en okulärbesiktning tidigt i morse visade det sig att jästarbetarna enat sig, skapat någon typ av förbund och tagit beslutet att knuffa upp dörren till anläggningen för att få in lite frisk luft.
Dom lyckades!

Vid kontroll var nu temperaturen 12 grader.
Alla vi som är vana att arbeta med belgiska klosterjäster vet att dom är ganska kräsna när det gäller arbetsmiljön så en temperatursänkning till 12 grader ett säkert sätt för att få dom att lägga ner arbetet och gå i dvala.

Öchlemetern visar 1030 vilket är ett kritiskt värde, det är aldeles för högt för Knutby Kloster. Samtidigt är det så pass lågt att det kan vara svårt att motivera jästarbetarna att återuppta arbetet, ens med tillgängliga påtryckningsmedel.
Rykten gör gällande att bryggmästaren funderar på att ta in så kallade strejkbrytare, förmodligen engelskspråkiga och vi vet ju alla att att relationerna länderna emellan inte alltid varit de bästa ur ett historiskt perspektiv.

Läget håller på att stabilisera sig då bryggmöstaren satt en rejäl planka för kylskåpsdörren för att hålla nya utbrytningsförsök i schack.

Vi har folk på plats och kommer förhppningsvis med fler rapporter under dagen då läget är spänt och vad som helst kan hända.

4 kommentarer:

Kalle sa...

Jag misstänker att det är Gestapomannen som ligger bakom detta sabortage. Vem annars anser att vört ska jäsas i låga temperaturer med underjäst jäst.

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Otacksamma små illbattingar är vad de är. Kanske dags att bilda en arbetsgivarförening och sätta hårt mot hårt.

the original Jonas sa...

Att ta in engelska jästarbetare är inte att rekommendera, se bara vad som hände med N-O:s trippel.

Fredrik N sa...

Du stoppar ingen engelsk jäst i min Knutby Kloster. Jag tror att 1030 fortfarande innebär lite raj raj, åtminstone efterfest.