2008-12-02

2 December

Westmalle Tripel lanserades 1934, i samband med att Westmalle lanserade sitt nya brygghus. Dbegreppet Tripel föddes faktiskt med denna öl och har fått stoltsera som mall för ett flertal olika typdefinitioner av belgiska triplar.



Ölet har en klar härlig gyllengul färg. Ölet bryggs med en förhållandevis hög beska och med ett flertal humlesorter. Smakmässigt är detta ett öl med stor komplexitet med smaker av torkade frukter, apelsin och humle. Går br att lagra och utvecklar med tiden än större komplexitet.

För den som alltid letat efter en bra dryck till Sparris kan sluta leta nu!

5 kommentarer:

the original Jonas sa...

Mmmmmmmm sparris......
KOmmer nog att försöka mig på att odla lite sparris till våren....

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Det tycker jag du ska göra. Det tar ca två till tre år innan rotsystemet växt tillsig tillräckligt för att man ska kunna skörda. På vår kolonilott har vi en odling, och till våren kan vi börja smygskörda lite på den på torpet också. Förövrigt vill jag bara säga att WMT är en helt fantastisk öl.

Kalle sa...

Men det passar nog ganska bra. Då en WMT 3-årig är som bäst till sparris!!

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Tänk hur allt hänger ihop på de mest förunderliga vis. Nästan ett gudsbevis i sig ;-)

Per-Erik sa...

Ja inte är man klentrogen inte.

Tror inte det var utan anledning som vår herre satte ett ordentligt skal på kornet så det ska gå att laka och utrustade kornet med massor av amylas för att kunna bryta ner stärkelsen till socker.

Kornet är helt enkelt skapt för att det ska göras öl på det!

För dom länder där uppfinningsrikedommen inte var lika hög så skapade han vindruvorna.

Vad dom stackars Armenerna har gjort för att dom ska dricka jäst stomjölk vet jag inte.