- 3500g Pilsnermalt
- 950g Munchenermalt
- 450g mörk Karamellmalt
Mäskar i 90 minuter vid 68 grader, och mäskar ut 10 minuter vid 77 grader. Det är bara till SM som jag orkar hålla på och dekoktionsmäska, jo det går att göra det med Braumeistern.
Kokar sammanlagt 90 minuter.
- 70 gram Tettnanger (3,2%) i 60 min
- 34 gram Hersbrucker (2,9%) och några gram Protafloc i 15 minuter
- 43 gram Saaz (2,1%) i 1 minut
Ibu bör väl hamna runt 33 eller så och Og på 1050.
Kyler ner vörten till 12 grader och har i ett par påsar av den hydrerade belgiska torrlagerjästen som jag tror är samma som Saflager 34/70, som från början ska vara en Tjeckisk lagerjäst. Sedan är det bara att se till att jästen får tillräckligt med syre att jobba med så ska det bli en bra "mespilsner".
Efter fyra fem timmar börjar det att jäsa på fint i tio graders värme och det får det göra i fem, sex veckor innan det är dags att tappa det mesta på fat och resten på flaskor.
Namnet på ölen? Funderar på att döpa den till Vorsilska 6.
6 kommentarer:
Akvariepump i all ära men borrmaskin är bra mycket ballare ;)
Är det så att du jäser och sen lagrar i samma temperatur?
Nej, efter ett par veckor börjar jag att sänka tempen så den efter några dagar hamnar på 0 - 2 grader.
Skruvdragaren med färgomröraren funkar jäkligt bra!
Hmm skruvdragare har tydligen oanade användningsområden...kanske den kan fixa en dragnagel oxå?
Namnet skulle oxå kunna bli Vårsliskig 6:a eller 14 storstark om dagen gör underverk för magen!
Måste det vara en skida av märket Völkl som involveras i bryggningen eller funkar mina gamla Fischer eller Rossignol oxå?
Som mäskroder funkar väl vilken skiddjäkel som helst bara det inte står Carlsberg på den!
Skicka en kommentar