2009-07-17

Sommarölsfredag 17/7

Jihaaa nu är sommaren verkligen här på riktigt och man får gå man ur huse för att svalka sig med en iskall av den sort som bjuds där man råkar befinna sig,



om man nu inte varit klok och bryggt eget inför sommaren dvs... (c;



Å se på f-n, även denna lille parvel har i tidig ålder fattat vilken dryck som gäller för att uppnå fullständigt svalkande lycka... det ska böjas i tid....


Så här års står dessutom sommarölträffarna står som spön i backen...
Förra helgen hölls gränsfejd i Konstantinopel och då dansken fegade ur kunde johan Håkansson själv bärga guldpengen med en produkt som skulle fallit Lj. Lager mitt på läppen. Ölet hette P1 och var just en ljus lager utan närmare beskrivning än så! Vi grattulerar naturligtvis till seger.
Å se hur mysigt dom verkade ha det...


Och imorgon har Jocke Lekberg bjudit in hela svenska hembryggareliten och alla andra till träff på Gotland, tyvärr har jag själv ingen möjlighet att delta i år men nästa år vet man ju om evenemanget i tid och kan planera en schmula bättre. En inte alltför vågad gissning är väl att det blir en öl med rökig karraktär som tar hem segern imorgon. Vem vet kanske en Amerikansk Dricku eller en rökvetedricku eller...varför inte en schwartswit dricku!

Nåja nog om detta nu är det så äntligen dax att presentera denna veckas fredagsöl. Som den listige redan förutsett utnämner jag raskt den hembrygda ölen som står på lut till veckans fredagsöl. Har ni redqan supit ur er egen får ni med brallorna nere hasa er till närmsta krog för att tvinga i er en fulöl för nått hutlöst löjligt pris!

Den hembrygda öl som för min egen del står på menyn är Kakapo IPA, en Nyazeeländs PA namngiven efter den lustiga papegoja som inte kan flyga och som endast finns kvar i 86 exemplar, alla namngivna!


Putelj grefvar å baroner



Inga kommentarer: