2009-07-10

Floskler och felaktigheter som vanligt från Kalle A & co

Självklart passade bryggardrängen Kalle A på att vräka ur sig sina otidigheter när han visste att hela crewet från North Hole Rock'n Roll Brewery befann sig som de enda inbjudna svenskarna på minnescermonin för Michael Jackson i L.A. och därför inte kunde gå i direkt svaromål. Men efter att ha flugit hem i det specialchartrade planet och fortfarande lite jet-laggade känner vi att sanningen måste fram.

Eftersom alla inom pop- och rockvärlden vet vilken betydelse NHB har haft när det gäller rock'n rollens utveckling i världen de senaste 35 åren var det självklart att vi blev inbjudna som hedersgäster till "den lilla stillsamma cermonin". För ett kort men mycket smärtsamt ögonblick trodde jag att vinpimplaren Kalle A var närvarande, men det visade sig vara Smokey Robinson iklädd den hemska rutiga kostymen som liknade någon av alla de rutiga skjortor som Andersson brukar klä upp sig i. Inom Sverige har vi dessutom haft ett finger med i inte bara rockmusikens utveckling utan i all musikutveckling så det är inte så konstigt att det finns idolkort där jag poserar med ett av landets mest kända dansband och visst, det är vi som har skrivit de flesta av gruppens hit, det är inget vi skäms för utan istället ler vi hela vägen till banken.

Annars är det vida känt att NHB brukade kallas "den femte Abban" eftersom det var vi som sammanförde Björn och Benny en gång i tiden, över ett glas NHB-öl då förståss. Lika sant är att Jocke Larsson och John Norum aldrig skulle ha blivit så framgångrika om inte NHB hade gett dem låten "The final coundown" eller Sex Pistols skulle aldrig ha breakat om inte NHB gett dem idén att använda säkerhetsnålar inför deras första spelning i London 1976. Det var dessutom från vår designavdelning som de "kom på" inte bara säkerhetsnålarna utan även designen till sin LP, genom att sno en halvfärdig öletikett vi jobbade på.



Nu räknar vi dock inte med att bryggarslusken Kalle A ska veta vilka dessa band är, alla vet ju att hans stora favoriter är Gullan Bornemark och Ika Nord eller Loa Falkman när han som han säger ska -"Lyssna på vuxenmusik"



Det enda inflytandet som Kocksbryggeriet har haft i det svenska musiklivet är att de ligger bakom Metallicas inställda spelning häromsistens. När jag träffade min gode vän James Hetfield senast så berättade han att det han blev magsjuk av, inte var den indiska maten han och Lars Ulrich åt utan det var en flaska Kriek från Kocksbryggeriet som var orsaken till att konserten fick ställas in! Vidrigt skit det där sa James och tillade att annars är det välkänt att bryggeriet har fått sitt namn från när Kalle A-bryggarn skulle försöka dra ihop lite pengar för några år sedan och började deala kocks. Men eftersom Kalle A & co blandade ut kokset med 98 % maltodextrin så var kvaliteten så dålig att samtliga kunder gav honom en riktig omgång så han hamnade på sjukhus. Något som Andersson försöker förklara bort med att mumla något om "cykelolycka på Gotland". Men som sagt: Sanningen måste fram!

På MJ:s minnescermoni förekom också rykten om att någon "körsbärsdryck" skulle kunna vara inblandad i MJ:s död och om det i sin tur innebär att Kalle A & co på något vis är inblandade återstår att se.

Annars är det kul att se att Kocksbryggeriet äntligen har skaffat sig ett bryggverk och försöker sig på att brygga eget öl, en nymodighet som det var få som trodde Kalle A-bryggaren mäktade med. Det har ju varit en "känd hemlighet" inom hela bryggarsverige att Kocksbryggeriet har tillverkat sina drycker genom att köpa billig fulöl i Tyskland och sedan blandat ut dem med saft och andra tillsatser.
NHB tog i våras en bild på Kocksbryggeriets bryggarfolkvagn när han återkom från en av många inköpsresor.

North Hole Rock'n Roll Brewery



-om sanningen ska fram!

1 kommentar:

Trickbrewer sa...

Jag kan bara hålla med Kalle A, NHB kan absolut inte vara ett rockbryggeri ity ingen sann rockvän skulle någonsin lyssna på och än mindre besöka nån djäkla minnessermoni för en fjollig peddo disko docka!