2008-05-30

Monks får gott betyg

Kroginspektionen bestående av en glutenintolerant och en vegetarian gör ett besök på det tidigare så bespottade Monks Cafe.
Tidigare besök har varit kantade av apatisk personal, halvtaskig mat och direkt dåliga ölförslag.
Men nu är det andra bullar på gång.
Det såg vid inledningen illa ut då brödet som serverades kändes några dagar gammalt och helt uttorkat.
Men när sparrisen med potatis och en gudomlig hollandaise, och sparrisen med potatis, scampi och en ljuvlig veteölssås som av personalen garanterades vara 100% glutenfri serverades så var himlen nära.
Att dricka serverades en mörk veteöl av okänt ursprung och en rättvisemärkt välhumlad belgisk quinoaöl.
Eftersom det är dåligt med passande glutenfria dessertöl så föreslogs dessertvinet Marquis de Chasse som ersättning. De äppliga, melon och russinartade tonerna passade perfekt till den ljuvliga kaneldoftande creme brule som förmodligen är den bästa jag ätit någon gång.
Den italienska dubbelbocken doftade underbart, men kroppen var lite för svag för att hålla emot den krämiga och fylliga brulepuddingen.

Ett mycket lyckat krogbesök. För första gången så vågar jag rekomendera monks till vänner och bekanta.
Det är bra Monks, fortsätt så!
Förhoppningsvis så blir monks berömda för sin entusiastiska personal, säsongsanpassade kockar och inte minst sitt bryggverk som kommer trolla fram matchande brygder.

2 kommentarer:

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Kul. Monks tillhör de restauranger som man verkligen vill ska vara bra och därför har gett dem lite fler chanser än vad de egentligen förtjänar.

Unknown sa...

"en ljuvlig veteölssås som av personalen garanterades vara 100% glutenfri serverades så var himlen nära." tror jag inte ett dugg på !!