2008-05-26

Ölfestival i Århus

Förra helgen var bryggeriägare Carlfjord och Bryggerimagnaten B. Pettersson från Bergabryggeriet inbjudna för att tillsammans med T. Dalerstedt representera Sverige vid Skandinaviska Mästerskapen i Hembryggd öl. Dalerstedt var p.g.a. religiösa skäl tvungen att stanna hemma men vi andra ställde upp för Sverige. Att det fanns runt 700 kommersiella öl från danska microbryggerier att prova var ytterligare ett starkt argument för att kolla in vårt södra broderland.


Tillsammans med drygt 4 000 törstiga danskar konstaterade vi att kvaliteten på de danska microbryggerierna skiftade. Att Nörrebro Bryghus och Bröckhouse var duktiga visste vi tidigare men nu hittade vi några nya favoriter också. Winter Coat Brewery, Roskilde öl, Steensbogaard Bryghus och Raasted Bryghus var alla mycket trevliga bekantskaper för oss men det fanns också en hel del tråkiga och faktiskt alldeles för många dåliga öl för att alla de 140 mikrobryggerierna som idag finns i Danmark ska finnas kvar om ett par år. Men då det är mycket enkelt att starta ett kommersiellt bryggeri där kommer säkert flera nya att startas. Vi hoppas att det blir de med bäst produkter som överlever. En hel del med äpple- eller pappsmak fanns det.









Preben Elkjaer i Nörrebros monter var en trevlig fyr.













Har man inget bra öl får man ta till andra metoder.




Och SkM då? Sverige tog hem två medaljer genom Thomas med silver och Björn med brons. Undertecknad kom på en hedrande sjätteplats av drygt 600 tävlande.

1 kommentar:

Kalle sa...

Grattis till en fin placering.