2009-10-16

Rapport från FGPB

Just nu går bryggeriet för högvarv och brygd på brygd bryggs. Just nu jäses 3 st öl och en cider. Cidern har vi skrivit om förr så den lämnar vi därhän med orden att den kommer att bli torr, mycket torr och rysligt god.

I kylen står Lagerölet Måns Oskar prima pilsner i slutfasen av jäsningen. En trevligt humlig historia. Bryggd på 94% pilsnermalt och resten crystal. Ingen fjollhumle utan bara klassiska europeiska sorter, Styrian och EKG. OG 1.061 Bu 36 Jäst Saflager 34/70

Jag har klarat att stå i mot att döpa ett öl till detta i 4 år ;)

Det andra ölet är en superduper saison som smiskar typdeffen på stjärten med sina 1.086 i OG och 53 i Bu. Bryggd på enbart pilsnermalt och socker. Kryddad med enbär och korriander. Jäst French Saison 3711

Tredje ölet är en mörk stark belgare. Bryggd på pilsnermalt 68% Vetemalt 5% Crystal5% Rostatkorn 1% Mörksirap 13% Ljussirap7% OG 1.078 BU39 Jäst Trappist 3787

Bryggeriets meckaravdelning presenterar här sin senaste uppfinning, Humlekorgen!!

Ståltråden är lindad runt mittstångens gängning vilket gör att höjden går att justera genom att man snurrar på korgen

Korgen i action!

3 kommentarer:

Mikael Lundholm sa...

Humlekorg???? Brygger själv i en Braumeister och använder påsar. Man kan inte få en tydligare beskrivning på ert genidrag?

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Jag har också använt mig av humlepåsar. Med blandat resultat. Vanligt vis fungerar det mycket bra men när jag trycker ner mycket humle så känns det som att mycket av smak och beska blir kvar i påsen. Detta kan ju bero på att mina påsar är relativt små.

Men åter till humlekorgen. Den består av ett durkslag som jag köpt för en billig peng på IKEA och borrat ett hål i botten på. Ståltrådarna används för att hålla korgen på plats och är virade runt tappens gägning vilket gör att det är lätt att justera höjden på korgen. Har använt både kottar och pellets och tycker att det fungerar bra.

the original Jonas sa...

Hur många gram får plats?