Nu är det dags att lyfta fram bryggmästare K. Anderssons favoritstil på öl, kanske den äldsta bevarade ölstil som fortfarande bryggs. Geuze, Oud Beersels Oud Geuze ville, som bryggs straxs utanför bryssel hos Frank Boon för att sedan köras via tankbil för att jäsas hos grabbarna på beersel. Roligt att veta är också att dessa öl jäses inte på ekfat utan i fat gjorda av kastanjeträ.
Bryggmästaren med sina kastanjefat!!
Själva ölet då hur är det?
För de som vill ha en riktigt vinägersyrlig Geuze, kommer troligtvis att bli lite besviken på denna öl. Själv tycker jag att detta är ett suveränt exemplar av belgisk spontanjäst öl.
Ölet har en härlig ljus bärnstensfärg, som gör sig vacker på bild ! Doften är komplex med massor av spännande dofter, så som Gummi, trä, syrlighet (om du nu kan beskrivas som en doft)
Smaken är perfekt balanserad av trä, gummi, syrlighet. Helt enkelt ett härligt öl att njuta av
För de som vill ha en riktigt vinägersyrlig Geuze, kommer troligtvis att bli lite besviken på denna öl. Själv tycker jag att detta är ett suveränt exemplar av belgisk spontanjäst öl.
Ölet har en härlig ljus bärnstensfärg, som gör sig vacker på bild ! Doften är komplex med massor av spännande dofter, så som Gummi, trä, syrlighet (om du nu kan beskrivas som en doft)
Smaken är perfekt balanserad av trä, gummi, syrlighet. Helt enkelt ett härligt öl att njuta av
3 kommentarer:
Mmmmmummma tror genast jag ska gå hem å knäcka den pava som råkar stå i kylen å bara väntar på att bli urdrucken (c;
Jomenvisst är den bra, men var den inte ännu bättre när vi köpte den "på lösvikt" direkt på "bryggeriet"?
Tack for intiresny Blog
Skicka en kommentar