2007-11-07

Nära katastrof i Abbey de Kocks bryggeri

Idag var ju dagen då allt skulle gå så bra så bra, men ack så fel man kan ha.....

Bryggmästaren Kalle på Abbey de kocks har funderat och planerat denna bryggning in i minsta detalj. Malten är färdig mald, humlen grön och jästen odlad, så vad kan gå snett. Allting startat perfekt och in/utmäskning går som en dans. Abbey de kocks så pålitliga kokpanna drar igång och allting följer planen. Vörten börjar så sakterliga närma sig kokpunkten.






Då plötsligt, som en blixt från klar himmel händer det som inte får hända. Kokkärlet lägger av!!!
Bara sådär, helt utan vidare. Förvisso lyser dioden tapert vidare, men värmen börjar att avta.






Situationen är illa, Bryggmästare Andersson skriker på bryggarna och det uppstår nästan handgemen i bryggeriet. Tillslut kommer den urgamla Bryggar-fadern, Fader Karl, på att vi kan ju alltid dra i gång det gamla bryggverket. Sagt och gjort omtappning av vörten till det gamla bryggverket och full fart igen. Fader Karl, kommer att helgonförklaras efter detta.





Bryggden är nu färdig kokt och står på kylning, Nu återstår den mest spännande delen av denna ÖL, det är blandningen som kommer att tillsättas i sekundären. Detta kommer jag att återkomma om.

2 kommentarer:

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Låt mig gissa att kokplattan precis blivit 1år och en dag så att all garanti tagit slut.... :(

Kalle sa...

heheh, nja. jag har ju petat på den tidigare så den är nog körde ändå. Ska koppla bort hela den delen i kväll. Vill ju köra fullfräs hela tiden i vilket fall som helst...