2007-11-05

Fat Guinea Pig Brewerys bryggmästare tvingas avgå!!

FGPB:s bryggmästate tvingas att avgå efter en skandalomsusad belgobryggning i förra veckan. Det hela började med att laktanken började läcka under inmäskningen. Sedan satte sig lakbädden vilket fick till följd att lakningen drog ut på tiden. Men skandalerna slutar inte här. Eftersom att lakningen dragit ut på tiden till sena kvällen somnade bryggmästarn under själva koket och vörten kokar över.
-När vi kom till bryggeriet dagen efter såg det ut som en bomb slagit ner. Golvet klibbade av intorkad sötvört och högar av drav låg utspritt i hela bryggeriet. Det var en fruktansvärd syn. Uppger bryggeriets VD Oskar Andersson.


Slabbet som fick bryggmästaren på fall

Till en början försvarade VD Andersson sin bryggmästare mot anklagelserna om att han uppträtt berusat under själva bryggningen. Men efter det att en reporter på tv 4 visat upp kvitton som styrker att brygmästaren köpt öl från ett belgiskt trapistkloster för en ansenlig summa pengar uppger VD Andersson att bryggmästaren nu förbrukat allt förtroende. -Det är en stor tragedi inte bara för bryggmästaren utan även för bryggeriet. Men att dricka en konkurents öl på arbetstid är helt oacceptabelt.

Vem som kommer att efterträda den gamla bryggmästaren är ännu inte avgjort.

Bryggeriets första jästodling :D

Den skandalomsusade belgaren

Pilsnermalt: 4,0kg
Vetemalt: 0,6kg
Melanoidinmalt: 0,3kg
Caraamber: 0,3kg
Caraaroma: 0,2kg
Socker: 1,5kg

Hellertauer och Perle

Jäst: 1214 bel.ale
OG:1072
BU: 30

2 kommentarer:

Kalle sa...

ojojoj,
Vi misstänkte redan i sommras att något var fel, med tanke på hur bryggeriet såg ut när VDn kom hem från semestern. Synd, att ni måste kicka honom han är ju trots allt en väldigt duktigt bryggare. Han slutar trots allt med att ge bryggeriet sin första guldmedalj.

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Du skulle ha sett hur det såg ut i köket efter bryggningen. Det var inget att leka med ;-)