2007-11-05

The Kocks Cider

Så tillslut fick Bryggmästare K Andersson, tid att ge sig på den stora hög med äpplen som bara väntade på att få bli cider. Själv säger Han att det varit problem att få fart på jästen och att han inte vill göra något halvdant. Vi är kanske inte lika säkra... Hur som helst. Basen till denna Cider är vanlig Äppeljucie från närmsta gatuhörn. Denna cider är en super enkel dryck att göra. Skicka i tetrornas innehåll, fyll på med vatten (1 L jucie hamnar på ca OG 1045). Grovhackade kokade äpplen ner i jäskärlet och tillslut i med Jästen. Bryggmästaren säger med ett snett leende att denna cider bör ha ett OG på 1060-70. Hur som helst ska det bli spännande att se hur det blir.

receptet:
20 små tetror med äppelsaft.
10 kg Färska äpplen
En påsa 1028 London ale jäst.

3 kommentarer:

Putte sa...

År det inte lite fusk att använda äppeljuice? Men som vanligt är jag nyfiken på resultatet.

Kalle sa...

Självklart är det lite fusk, men det fungera förvånande bra. Jag har inte gjort en batch med hackade äpplen i, så jag är också nyfiken på resultat. Jag återkommer i frågan. Smakprov kan säkert utlovas till den som törs.

Anonym sa...

Nå hur blev det med den här?