2009-03-18

Vilket öl ska Oskar få i pris?

Efter att ha visat sina eminenta googlekunskaper måste Oskar naturligtvis prisas. Men vilket öl ska vinnaren få?
Jag låter bloggläsarna bestämma, med vilken av ovanstående drycker ska Oskar äras? Var inte blyg, kom med ditt förslag. Man kanske inte ska lita på vad som står på alla etiketter, det kan finnas hembrygder eller provbryggningar av det lokala konkurentbryggeriets sommaröl...

15 kommentarer:

Anonym sa...

Corona, Corona, Corona, Corona, eller möjligen en flaska vatten. Hans tävlingsöl brukar ju bli slagna av det.

Anonym sa...

Brunneby Enebärsdricka

the original Jonas sa...

Enebärsdrickan är dessutom lagrad... en sorts lyxmust!

Trickbrewer sa...

Well svårt val häringa...Hmmm Enbärsdrickan är nog i kraftigaste laget för vår klene vän Oscar, är rädd att den fullständigt skulle ta musten ur honom...! Coronan däremot ligger ju nära till hands men å andra sidan står där en ruskigt anonym pilsner på lut till höger om denna...Dessutom står det en mycket märklig produkt trea från höger...Vän av ordning undrar om det är en hittils okänd produkt från det numera saligt insomnade bryggeriet i Luleå eller om det månne är en hafsigt ihopskrapad hembryd med tafflig ettikett?! Så innan man vet vad dessa produkter innehåller är det svårt att ta ställning! Ordnung bitte!

the original Jonas sa...

Trean från höger är en äkta "dubbeltrippel" från Strubbe. Den känner Oskar väl igen, men annars är det lite av charmen att inte veta. Lite som Rysk Roulett!

Kalle sa...

Jag röstar för GamleBrygd!. Med motiveringen; om man ska häcklas för att man vinner en tävling, kan vi lika gärna sluta med det inslaget...... För vem vill vinna en flaska Coruna varje gång man är duktigt.

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Så talar en sann bror!

Putte sa...

Håller med Kalle men är samtidigt nyfiken på flaskan med texten Keyt.... i rött o grått, vad är det för en bira?

the original Jonas sa...

Men Kalle, har du druckit snällbira? Det finns några riktigt bra öl på bilden, tala om vilken Oskar ska få och varför.

Trickbrewer sa...

Hmm väldans vad broderskärleken slagit till helt plötsligt...
Då jag, liksom spelaren Rybakow, är en sann vän av rysk roulette tar jag ställning för den helt anonyma flarran och förväntar mig att få ett fylligt utlåtande under vinjetten fredagsöl vid lämpligt tillfälle...!

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Om jag själv får välja så är jag inne på samma spår som Peter. Någon av de hembryggda verka mest spännande. Vad står det på tejpbiten?

Putte Det är en dubbeltrippel eller en mörk stark belgare som vi säger i föreningen. Den kommer från Strubbe. Ett ganska så trevligt öl med mycket sockersmak.

Kalle sa...

Snäll birra och snällbirra...Tycker bara att det är bra att den som faktiskt lyckas vinna tävlingen ska belönas och inte hånas....:)

För vem kommer annars att vilja vinna en tävling på denna blogg?

the original Jonas sa...

Okey Oskar, trean är en mörk, stark hembrygd, fyran är en av Horsts inlämningar till SM, vill du smaka den får vi dela för jag har bara en. Ingen har kommenterat nian. På åttiotalet när svenska kronan var mer värd än den danska köpte jag den för första gången, enbart beroende på att den var riktigt stark och kostade 6 danska spänn. Ganska snabbt insåg jag att den dessutom var god. Coronan är kort och gott från Humleprojektet.

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Då är valet lätt! Mörk, stark och hembryggd kan ju bara bli bra :D

Per-Erik sa...

Oj oj oj det är nog första gången jag skulle föredra en corona om alternativet var något okänt hembryggt.
Framförallt om det var någon av dom värsta torrhumlade humlevarianterna.