2009-03-13

Andra omgången

Kan ni tänka er att Oskar klarade av tävlingen redan på första ledtråden, hur det nu gick till, men ryktet säger att han snart har gått igenom 97% av alla bilder som finns på nätet...
För att ta er in på den här puben/baren/turistfällan/stället måste man hitta den här oansenliga dörren.

Fast egentligen ser det ut så här:
När det här stället öppnade en gång i tiden hade man inget tillstånd att servera alkohol. Men det såldes mängder av coca-cola som behövdes för att skölja ner de piller en del av besökarna stoppade i sig. Kan tänka mig att de kände sig ungefär som jag ser ut på bilden.
Fast egentligen är alltihop fake, hela huset med källare och allt revs på 70-talet men teglet sparades och man byggde upp källaren igen men med ett nytt hus ovanpå. En del hävdar att det inte ligger exakt där det låg på 60-talet men andra hävdar att det gör det visst, att det bara är ingången som har flyttats. Min oskyldiga fråga om hur det var höll på att starta ett slagsmål mellan två 60-åringar på puben tvärs över gatan.Bilden visar scenen och den är inte stor, men banden på 60-talet hade inte så mycket utrustning.

Väggen ska vara en replik av orginalväggen. Numera får de ta in runt 300 personer men på 60-talet sägs det ha varit nästan tusen personer när ett bra band spelade. Eftersom den gamla källaren helt saknade ventilationen måste det ha varit mycket "atmosfär" där nere.
Here's me and Johnny outside the venue. Vi står ungefär där den pub låg som Beatlarna gick till för att dricka öl före spelningarna.

Så här såg Matthew Street ut en augustieftermiddag 2008.
Och så här såg det ut igår natt.. Cavern Club är inget ställe man går till på grund av sitt ölintresse, det fanns Kronenbourg och någon annan lika intetsägande öl att välja på. Cider fanns också, men inte Woodpeckers på flaska utan Strongbow på fat, så det fick bli en halvpint av det. Trots det embarmliga ölutbudet känns det som om Cavern är ett måste om man kommer till Liverpool.
Okey, Oskar vad kallas den här skulpturen? Sätt igång och leta. Klarar du det ska du slippa att få Strubbes Krieken Bier som vinst.

10 kommentarer:

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Piece of kaka!

SuperSgtPepperYellowLambSubmarineBanana

Hitta på något svårare!!

the original Jonas sa...

Googlekungen! Okej här kommer nästa fråga: Varför ville inte de andra Beatlarna att John skulle köra turnébussen?

Kalle sa...

Jag tycker att Orre får hålla i nästa tävling

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Tja den var klurigare men John lennon tog lappen först 1964 då var han 24 år gammal och Beatles var så pass stora att de hade råd med en chafför.

the original Jonas sa...

Neej, lapp eller inte, John körde gärna men de andra var livrädda. How come?

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Det var en svår nöt för Googel att knäcka kan det ha något med The Magical Mystery Tour att göra?

the original Jonas sa...

Du tänker på droger? Nej men du ska få hjälp. Om du bildgooglar John Lennon så ser du en skillnad på bilderna från, säg -64 och de från -70. Och då menar jag inte frisyren...

Putte sa...

man kan ju tänka sig att det har något med brillorna att göra.

the original Jonas sa...

Bra Putte! John Lennon hade ganska taskig syn men visade sig ytterst sällan med sina Buddy Holly-brillor i början av karriären. Sen blev de runda stålbågade han skaffade sig lite av ett varumärke för honom. Det var alltså så att när John körde turnébilen utan brillor och alltså utan att se ordentligt var det enligt de andra riktigt livsfarligt.

the original Jonas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.