Bryggmästare Andersson har nu planerat och bryggt öl till årets höstälsträff. För de av våra bloggläsare som inte vet är årets tema veteöl, där minst hälften av extraktmängden ska innehålla minst 50% vetemalt.
Abbeye de kocks, brygger så klart belgiskt och en tripel är det som gäller.
Receptet:
Extrakt
2 kg pale Ale
3 kg vetemalt
1 kg vit sirap
Humle
Hallertauler
Styrian golding
Saaz
Jäst
Wyeast 1214 abbey Ale
Og 1,074
Fg återstår att se.
Bu 27
2009-09-08
Helvete också...eller?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
"minst hälften av extraktmängden ska innehålla minst 50% vetemalt.
"
hälften av hälften, det blir väl 25 % :-)
Räknar vi lite seriöst på öl/kg hamnar du på 56,25% extrakt från vetemalten, alltså är det inom gränsen med marginal.
Jag råkar ha malt, humle och jäst till en Weissenbock hemma, det kanske blir det jag brygger. ;-)
Skicka en kommentar