2009-09-08

Helvete också...eller?




Bryggmästare Andersson har nu planerat och bryggt öl till årets höstälsträff. För de av våra bloggläsare som inte vet är årets tema veteöl, där minst hälften av extraktmängden ska innehålla minst 50% vetemalt.

Abbeye de kocks, brygger så klart belgiskt och en tripel är det som gäller.
Receptet:

Extrakt
2 kg pale Ale
3 kg vetemalt
1 kg vit sirap

Humle
Hallertauler
Styrian golding
Saaz

Jäst
Wyeast 1214 abbey Ale

Og 1,074
Fg återstår att se.
Bu 27





3 kommentarer:

the original Jonas sa...

"minst hälften av extraktmängden ska innehålla minst 50% vetemalt.
"
hälften av hälften, det blir väl 25 % :-)

the original Jonas sa...

Räknar vi lite seriöst på öl/kg hamnar du på 56,25% extrakt från vetemalten, alltså är det inom gränsen med marginal.

the original Jonas sa...

Jag råkar ha malt, humle och jäst till en Weissenbock hemma, det kanske blir det jag brygger. ;-)