2009-01-05

Pressmeddelande från skogarna i Hebytrakten


Mj(ÖL)kkanna 

Bryggarbröderna Andersson meddelar i dag att man låtit bygga ut sitt surölsbryggeri till dubbla kapaciteten. Nu mera klarar bryggverket av 40 till 45 l per bryggning. Samtidigt passade man på att brygga ca 35 liter lambic.

Vört på kylning

9 kommentarer:

the original Jonas sa...

Fortfarande skorstenslöst ser jag, men jag ser fram emot att smaka lambicen om några år.

Per-Erik sa...

Kokar ni i mjölkkannan?
Hoppas ni inte lagrar i den.
Tror den måste inspekteras av en självutnämnd inspektör, hmmmm undra vem jag ska utse....

the original Jonas sa...

Fördubblad kapacitet, ni har alltså lyckats få tag på en mjölktunna till? Järn eller alu? Ser att gårdsnumret finns kvar, då går det att spåra varifrån den kommner om man vill.

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Första versionen var med min gamla kastrull på 25l. Var kan man kolla upp gårdsnummret tror du?

the original Jonas sa...

Har Arla något mejeri i Uppsala, så skicka ett mail och fråga om numret.Eller fanns det ett mejeri i Heby? Tror att de flesta mjölktunnorna finns kvar i närområdet där de ursprungligen användes, det fanns massor av dem när man slutade använda dem i slutet av 60-talet?
Järntunnorna tror jag var förtennade innuti, kan det vara till fördel eller nackdel vid bryggning?

the original Jonas sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Putte sa...

Nu blir man ju ännu mer nyfiken på att besöka bryggeriet i skogen.

Kalle sa...

Vi får lov att hålla en öppen bryggning i sann "cantillon-anda" i vår....

Kalle sa...

Det stämmer att tunnorna av järn är förtennade på insidan misstänker att det gäller vår också.
Läste en liten histora om detta där en man beskrev i glada ordalag hur traktens zigenare åkte runt och hämtade mjölkannor och förtennade över öppen eld. Mannen och hans kompis tyckte att det var väldigt spännade att smyga sig fram och tjuvkika.