2009-01-22

Grodan Greens finjäser Saison

Det jäser på hos grodan greens.
Saisonen som påbörjades för snart två veckor sedan börjar arta sig.

För att inte stressa jästen inleddes jäsningen på blygsamma 18 grader celsius.
Två dagar senare stegrades temperaturen till 24 grader för att få igång jäsningen ordentligt.
Enligt jäsförpackningen så är 25 grader max arbetstemperatur för en fransk saison.
I helgen var däremot bryggmästaren på samkväm tillsammans med dom berömda bryggande tvillingbröderna, Olle och Krille.

Som du kan se av bilden så är tvillingbröderna förbluffande lika till utseendet.


Då båda bryggarbröderna insisterade starkt på att 25 grader är den undre gränsen för en saison.
Just nu visar termometern 27 grader!
För att hålla denna temp går det åt ungefär 50-70 watt.
Lyckligtvis så är Ciscoswitchen inte bara förträfflig på att generera spillvärme utan det är dessutom bra blås i fläktarna så att temperaturen är jämn i hela förjäsningsskåpet.


OG bör innan helgen falla under 1010 då en spänd bryggmästare ser fram emot att få provsmaka.
Kommer denna Saison att få en tillräckligt personlig karaktär för att ha en chans på belgoträffen?

Inga kommentarer: