2008-02-04

The Kocks Låter sig inspereras och brygger mjöd

Bryggmästare Kalle Andersson var på samma tillställning som FGPB´s bryggmästare och smakat på samma underbara Mjöd. tanken att göra ett eget mjöd har sedan dess legat och malt i bakhuvudet. Nu tillsut efter det att FGPB drog i gång sitt projekt kan vi meddela att vi har gjort liksaå. I går kväll drogs en förkultur bestående av 2 liter vatten 1 kg honung och en påse Dry Mead Yeast igång. Planen ser ut som att använda ca 8 kg honung till 22 liter vatten. Och se till att utjäsningen inte går längre ned än 1009. Rapport och bilder kommer senare.

3 kommentarer:

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Spännande! Jag ändrade lite på mitt recept så att OG hamnade på 1010 istället.

Kalle sa...

hoppas du menar 1100 om du pratar OG :) eller 1010 i FG.....

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Ja, ja det är klart att de var ett OG på 1100 som jag menade...