Bryggmästare Kalle Andersson var på samma tillställning som FGPB´s bryggmästare och smakat på samma underbara Mjöd. tanken att göra ett eget mjöd har sedan dess legat och malt i bakhuvudet. Nu tillsut efter det att FGPB drog i gång sitt projekt kan vi meddela att vi har gjort liksaå. I går kväll drogs en förkultur bestående av 2 liter vatten 1 kg honung och en påse Dry Mead Yeast igång. Planen ser ut som att använda ca 8 kg honung till 22 liter vatten. Och se till att utjäsningen inte går längre ned än 1009. Rapport och bilder kommer senare.
2008-02-04
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Spännande! Jag ändrade lite på mitt recept så att OG hamnade på 1010 istället.
hoppas du menar 1100 om du pratar OG :) eller 1010 i FG.....
Ja, ja det är klart att de var ett OG på 1100 som jag menade...
Skicka en kommentar