2008-02-04

Bananer!

Varmjäsning! 25 grader utanpå jäskärlet borgar för många mumsiga belgofenoler.

FGPB jäser just nu en belgisk dubbel och doften av skumbanan fyller bryggeriet. Den som följt bryggeriets rapportering från sina bryggningar vet om att bryggeriet har brottats med problem med utbytet. Den här gången lyckades man med att uppnå ett utbyte på hela 80%! Bryggmästare O Andersson förklarar. -Vi har länge slarvat med att höja tempreturen vid utlakningen. Genom att försäkra oss om att temperaturen blev den rätta så verkar nu det som vi lyckats lösa vår problem. 

Ölet blir ett par snäpp starkare en vad det var tänkt från början men för att citera bryggmästaren på Starbobryggeriet i Uppsala, Niklas S. - "Vid 7% blir det öl, vid 10% börjar det bli gott."

4kg Pilsnermalt
0,2kg Carafa I (Chokladmalt)
0,1kg Caraamber(bisquit)
0,1kg Melanoidinmalt(Aromatic)
0,4 Mörk sirap
0,3 Socker

Fuggle 45g i 40min
Jäst: 1214 Belgian Abby
OG 1064
BU 21

Inga kommentarer: