2010-02-09

Projekt Skansen 2009

I helgen hade "Projekt Skansen" återträff där vi fick chansen att provsmaka de olika alsterna som de utvalda bryggarna producerat under förra årets adventshelgdagar. Noterbart var att samtliga brygder (i alla fall nästan) var i gott skick trots de primitiva förutsättningar som råder under Skansenbryggningarna.

Speciellt intressanta var de två bryggerisamarbeten som Norra Hålets Bryggeri var inblandad i. Ett tillsammans med Årsta Brusbryggeri och BryggarPer från Högbergs Bryggkollektiv, med ett öl kallat "da Schwartzbock", och det andra tillsammans med pannknekten Christoffer från Närke Kulturbryggeri och bryggardrängen René från Eskilstuna Ölkultur, under namnet "Gnällbältesporteren".

Foto. F. Almgren SHBF

I en folketsvaltävling kom da Schwartzbock på en andraplats och Gnällbältesporteren kom på en hedrande fjärdeplats vilket visar att NHB som alltid ligger i topp bland svenska bryggerier.

3 kommentarer:

Stefan - Beer Drivel sa...

Jag kanske missat det, men var ni med och bryggde nån gång på Skansen? I sånt fall när? Jag var där i början av december och svamlade med några bryggare.

Undrar också om du missat något i denna mening: "vilket visar att NHB som alltid ligger i topp bland svenska bryggerier."

the original Jonas sa...

Nu vet jag inte om du är allvarlig men vi på bloggen är sällan det.

Men, svenskläraren i mig säger att det inte är en mening utan en sats vilket gör att man skulle kunna tänka sig ett kommatecken framför, men jag tror inte att vi ska börja rätta bloggen efter Svenska språknämndens regler, det skulle bli alldeles för mycket jobb :-)

För det kan väl aldrig vara så att du antyder att plats två och fyra inte skulle betyda att NHB ligger i topp? På The Homebrewer blog räknas alla resultat som inte ligger efter någon annan bloggdeltagare som topp, så det så.

the original Jonas sa...

Om du kollar Julkalendern 2009 http://homebrewerblog.blogspot.com/search/label/Julkalendern%202009
så hittar du våra Skansenbryggningar.