Puttes BB försöker återupprepa succen från förra vinterölsträffen genom att brygga en ny Imperial Chocolate Porter med 400g Lindt 85% choklad i samt 1 kg råsocker. Receptet mer i detalj:
6,63kg Mild malt
1,5kg Ljust torrt maltextrakt
1kg Carapils
0,5kg Carafa 1 special
0,5kg Dark crystal
0,5kg Naken havre
0,4kg Choklad 85%
1kg Råsocker
100g EKG humle 5,7%
Wyeast Canadian/Belgian #3864, jäst förkultur 2l för att få lite belgisk touch.
Infusionsmäskad 70 grader i 90min.
Og 90, Bu 35
2008-10-03
Återupprepad succe?
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
beställer en flaska eller två
En hälsning från gestapomannen som ser fram emot att få smaka men ändå inte kan vara nöjd.
-Det får inte vara belgisk jäst i en imperial porter!
Fråga:
Vilek ölsort har man ännu inte satt imperial framför?
imperial mild?!?
Skicka en kommentar