Bryggmästare Annika och bryggdräng Kalle
I söndags var Kalle, Annika och jag och bryggde öl på Skansens julmarknad. Som ni ser på bilden var vi uppklädda i sekelskiftes kläder och kokningen skedde över öppen eld. Att brygga på Skansen var en rolig upplevelse och förhoppningsvis kommer vi att till nästa år kunna brygga i Oxtorpsgårdens brygghus.
Lite skrämmande var det att inse hur lite folk vet om hur man brygger öl. Flera gånger fick vi frågan om man inte kokade bort alkoholen vid vörtkokningen!! Och många kunde knappt skilja på humle och malt. Tur att vi fanns på plats och kunde upplysa folket.
Ölet vi bryggde är en supersaison som fick namnet Duckdupond efter en känd förlaga och det faktumet att vi bryggde mellan två ankdammar.
Recept:
Pilsnermalt 6kg
Aromatic 0,2kg
Socker 1kg
Humle Fuggle
Kryddad med enbär, pommerans och korriander.
OG 1082
BU 39
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar