Gästarbetare från staterna
I söndags bryggde FGPB sin första saison. -Vi känner redan på oss att den kommer att göra Niklas S. grön av avund säger den som vanligt självsäker bryggmästare Oskar Andersson. Humlingen blev lite improviserad eftersom att det behövdes en utrensning i humleförådet inför sommarstängningen av bryggeriet. Lite kryddor blev det också i glädjen över att få brygga en så fantastisk öltyp som Saison avslutar en lycklig och törstig bryggare. Jästen är uppodlad från en flaska Le Merle som för övrigt är en mycket trevlig öl.
Receptet i korthet:
Pilsnermalt 4,9kg
Aromatic 0,1kg
Bisquit 0,1kg
Socker 1kg
Humle:
Nelson Sauvin 60min 5gr
Saaz 40min 27gr
Tettnang 40min 8gr
EKG 30min 21g
Kryddor:
Koriander
Enbär
OG 1075
IBU 25
4 kommentarer:
Aromaticmalt i en Saison? o vad hände med vetemalten? Tvivlar på att en så framgångsrik belgobryggare som dr. Stonelock kommer att imponeras. Är dock nyfiken på hur enbär funkar i en saison. Vi kanske kan byta, jag tror jag har 3st olika saison i källare.
vetemalten var tyvärr slut efter witbryggningarna :(
Aromaticen är där för att ge lite mer maltighet och färg. Tror att det kommer att fungera superbra. Man kan ju inte vara helt säker på att ett folk där hälften pratar franska kan sina saker ;)
Det är nog bara en tidsfråga innan vi får se både grodlår, sniglar eller Gauloise i deras farmhouse ales! Då verkar aromatic malt och enbär mkt trevligare.
Låter nästan som ett öl från Peter H ;-)
Skicka en kommentar