2009-04-03

Fredagsöl

Eftersom det är SM i morgon så bör man nog ta det lugnt och dricka något med litet alkoholinnehåll, men om man nu får en hembryggd ESB av en av Sveriges mest meriterade bryggare måste den förstås provas. När bilden togs var solen i moln vilket medför att den ser betydligt mörkare ut än den är i verkligheten, där den är härligt mahognybrun.
En god humledoft från Nelson Sauvignon möter dig när du höjer glaset mot näsan och drar i dig av de fruktiga dofterna. När du sedan tar en klunk känner du smaken av malt och humle och en härligt besk eftersmak. Kan tänkas att du framöver kan få inhandla denna "maltbaserade dryck", som Palle kallade den när jag frågade vad som fanns i corneliusfatet, på ett systembolag nära dig.

2 kommentarer:

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

-Ser god ut, jag tar en lika dan, tack!

Per-Erik sa...

Gestapomannen låter hälsa att varken färgen eller humlesorten som inte alls låter varken tysk, nobel eller traditionell har har något i en bra fredagsöl att göra.

En bra början är 100% weyerman pilsnermalt, Hallertauer Mittelfrüh som humle och en saflager w 34/70 är en bra början.
Om man är landsförvisad och brygger på pinsamt mjukt vatten kan eventuellt lite vattenbehandling krävas.