2008-10-12

Namnstöld?

Abbeye de Kocks har länge planerat att bygga ett stort "Cold Ship" på vinden i bryggeriet. Tyvärr har vinden används som lagerlokal av de senaste 12 generationerna bryggare på abbeye de kocks. Under städnings av vinden hittades en låda innehållande gammal recept och massa annat smått och gott. En av bryggeriet praktikanter fick i uppgift att gå igenom samtliga dokument och kategoriseras dessa för framtiden. Under detta arbete hittad han ett dokument som tydligt pekar på att 1854 bryggdes en mörk stark belgare med namnet, Knutby Kloster.



Vid en närmare undersökning verkar det som om receptet och namnet försvann kring 1856, då bryggeriet råkade ut för en brand. Då tidens polis kunnde inte bevisa att bryggeriet blev nedbränt av konkurenter. De framkom under utredningen att vittnen hade sätt 3-4 stora skäggiga män med svarta skinvästar försvinna från platsen med en hisklig fart strax innan elden bröt lös. När vittnena förhördes vid ett senare tillfälle, kännde vittnena inte till någonting alls om händelsen.

Abbeye de kocks, överväger nu att processa detta gentemot bryggeriet som hävdar sig äga namnet idag. Helst vill Abbeye de kocks se att Grodan visar sig från sin goda sida och skickar över Gestapomannen med en officiell ursäkt...

2 kommentarer:

Putte sa...

Kanske har Abbeye de Kocks även patent på namnen:
Kristi Brud extra Bitter, Pastor Helges Porter och Barnflickans svagdricka. Ska bli intressant och se vad Gestapomannen svarar.

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

På den där vinden ser det ut att kunna bli riktigt bra lambic.