2008-04-28

Grodan Greens receptgeneral uttalar sig

Efter att nesligen blivit skymfade och fått sin tyska pilsner kallad för ärtjuice av domarna trots Gestapomannens övervakande av bryggandet så har Grodan trots allt hämtat sig från detta påhopp och bestämt sig för att göteborgare, det är trevliga människor som förstår öl. Detta då Trois Blonde snittat 36 p hos i göteborgsdomarna. Hädanefter kommer därför bryggeriets öl i huvudsak att utskänkas där och både feta marsvin och munkar på Kocksgatan kan känna sig blåsta.
Grodan gratulerar dock Abbey de Kocks till medaljerna och bjuder in sig själva till provsmakning där för att jämföra hur Trois Blonde egentligen står sig i konkurrensen samt jämföra sin senaste skapelse, Knutby Kloster. En mörk stark belgare som kommer bli nåt alldeles i hästväg. Den är så ny att den inte ens är bryggd än men receptgeneralen, humlehärolden och
dokumentationsdiplomaten hr Nyström lägger pannan i djupa veck för att ge bryggmästare Persson nåt att sätta tänderna i. Även en saison är på tapeten så fort jäst införskaffats om en och halv månad. Det är långt till Humlegården och därför köps jästen först i samband med sommarölsträffen. Således kommer denna showdown mellan två av Stockholms "bryggargiganter" att kunna ske först i höst.

1 kommentar:

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

HAHAHA Ölnamnet Knutby Kloster var fane mig det bästa jag hört på länge :D