2008-04-28

Chock hos Abbey de Kocks!

Abbey de kocks Lyckades mer en väl på SM 2008, 1 silver och 1 brons. Att det skulle gå så här bra trodde vi inte. Satsningen på en stramare och mera kontrollerad bryggning har givit gott resultat. Eller är det ett faktum att Bryggmästaren faktiskt sålde sin själ när han brygde "Den Onde"?. Abbey de kocks lämnade även in ett tredje öl som dock inte fick någon medalj men som trots detta fick väldig bra poäng! Se nedan. Satsning fortsätter nu med med full fart framåt och förråden har redan börjats fyllas av förhoppningsvis nya medaljöl. SÅ SKÅL TAMEFAN!!!

Stolt Bryggmästare

Silverölet Abbey de kocks starbo Kriek
Klass: 10 D
Sort:Kriek

Vi hade stora förväntningar på denna brygd, och är väldigt nöjda över silvret. Vid de tillfällen den har följt med och testas i olika sammanhang har det bara varit positiva ordalag, exempelvis "Den absolut bästa hembrygda kriek jag någonsin smakat". Domarna som dömde denna öl var också väldigt nöjda och poängen hamnade mellan 38-43 poäng.

Silvermotiveringen lyder som följer:
"Ett vackert rubinrött öl med ett deliakt rosa skum. Mandelmassa, körsbärskärnor och kryddig syrlighet dominerar denna kriek."

Bronsölet Den Onde
Klass 9 C
Sort Ljus stark belgare

Som ni säkert redan läst skapades detta öl under stor mystik och hemlighet, somliga talar tillock med om att bryggmästaren sålt sin själ till djävulen. På Abbey de kocks förneckas detta dock, och förklarar framgången med att man rannsakat sin bryggning och bestämmt sig för att bli bäst helt enkelt.
Bryggmästaren själv säger sig vara nöjd med resultatet men hade önskat att den varit lite mera utjäst. Vi gör för tillfället en test på ca 10 liter av den öl som inte är buteljerad, vi får se vad detta kan ge. Domarna gav den onde goda betyg mellan 37-44 poäng.
Domarnas motivering:
"Näsan möter en lätt vinös,syrlig, typisk belgisk arom. Tungan möts av en mjuk maltighet i balans med kryddiga jästtoner. En läskande stark belgare som är lätt på foten"

Det tredje ölet. Ygdrasil
Klass 9D
sort: Mörk stark belgare

Ölet som lämades in var basen till Abbey de kocks galnaste expriment fruktjulölet.
Då detta expriment ansågs vara så galet räddades halva batchen och butejerades precis som den var. Domarna uppskattade detta öl och poängen hamnade mellan 37-41 poäng, vilket får ses som strålande resultat.




3 kommentarer:

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

37-41 Då kan jag inte varit så långt ifrån en medalj, attans också ;)

Grattis bror!

Kalle sa...

37-44 var det som gav medalj, men du var säkert nära. Och hade din dubbel varit med så vet i katsingen hur det hade gått.

Putte sa...

Jag vill gå kurs i surbryggande hos de Kocks och belgobryggande hos FGPB. Grattis Kalle, det var du värd efter alla "sura miner".