2009-10-25

Nytt avslöjande i bryggarvärlden!

Som enda tidning kan Bryggbladet avslöja att bryggmästaren på ADK, har i hemlighet startat att producera lageröl vid sitt bryggeri uppe i det västermaländska skogarna!

Journalisten S.Kum har under en längre tid undersökt flera av de små spännande bryggerierna för att leta efter "Gestapomannen" och "The notorious beer baron" utan att lyckas. I stället lede ett anonymt tips S.Kum till ADKs och FGPBs gemensamma bryggeri som specialiserat sig på att producera spontanjäst öl, så som Geuze, kriek osv. När vår reporter närmade sig bryggeriet var bryggningen i full gång.
Den i vanliga fall tillmötesgående Bryggmästaren för ADK försvann snabbt in i bryggeriet och ville inte svara på några frågor med hänvisning till att det är mitt i bryggprocessen och att det då inte går att prata.

Nu visar det sig att dagens brygd troligtvis inte är en spontanjäst öl utan med största sannolika en ljus lager. Bryggmästaren säger sig inte känna till någonting om detta och påstår sig att det var en vanlig spontanvört som tillverkades.

Bryggbladet konfronterade sedan K. Andersson med följande bild, som visar delar av soppor från bryggeriet.

Som svarade att, ähhh, det där är väl ingenting. Alla bryggerier testar och utvärdera olika jästtyper.

3 kommentarer:

the original Jonas sa...

Gammal Saaz från 2007 och ännu äldre Tettnanger från 2005 måste väl ändå vara till en surölsbryggning?

Kalle sa...

Kanske därför det hamnade i soptunnan??

the original Jonas sa...

Gestapomannen förresten, var det inte han som befann sig på Monks i fredags, iklädd päls och med blonderat hår?