2009-10-26

Besök på Monks

Förra fredagen var NHB:s bryggmästare på ett Stockholmsbesök då han tvingades att byta tåg under en resa från det akademiska Uppsala till det historiskt kulturella Nyköping. Emedan Stockholm knappast kan uppvisa samma högtstående kultur inom de områden som ovan nämnda städer kan, fick det istället bli en öl på något trevligt ställe.
Ett telefonsamtal följde till Kocksbryggar'n som föreslog Monks Café och som dessutom tyckte att FGPB:s ägare, bryggmagnaten Andersson gott kunde få följa med för att lyssna till våra visdomsord.


Väl på plats blev det några bra öl och en hel del bryggarsnack och världsproblemlösningar innan Andersson den yngre måste dra sig hemåt, han mumlade något om Bollibompa och sambons vrede och gled iväg för att snabbt ta sig hem till söder igen. Andersson den äldre fick stanna ute lite längre och lagom till att han försvann gled Kinnekullebryggaren Pierre Ellgren med hustru Ulrica Fredholm Ellgren in på ölcafét.


Istället för en promenad till de bra ölkrogar som trots allt finns mellan Monks och Centralstationen blev det istället ytterligare tre-fyra öl till och ytterligare ett par timmars trevligt ölsnack innan jag tvingades att hasta iväg till Stockholm Centralstation för att ta tåget tillbaka till civilisationen.

1 kommentar:

JoeG sa...

Du får heja nästa gång! Jobbade nämligen den kvällen och kunde fixat lite medbloggarpris... ;)