2009-06-09

Sommaröl på Humlegården

Från eder utsände:

Vad är det som händer? Nu är det bara fyra dagar kvar till sommarölsträffen på Humlegården och hittills har vi inte hört ett ljud från bryggerikoncernledaren Anderssons PR-ansvarige O. Andersson. Har karln gått och blivit ödmjuk på gamla dagar eller har chefen lytt statsministerns råd och äntligen gett PR-kretinen sparken?
I efterdyningarna av SM-festen syntes bryggerikoncernledaren Andersson fundera högt över vad som skulle göras.


Ett förslag var att den franske superbryggaren Mirakulix skulle hyras in men efter att hela lönebudgeten användes för att köpa in en ordinär stout på krogen rann det hela ut i sanden.


Ett annat desperat förslag var att inleda ett samarbete med "The notorius Beer Baron" (som syns strax bakom Andersson på bilden) och licensbrygga Duff beer, men det visade sig att ölbaronen inte var intresserad.


För att få en färsk rapport från FGP-bryggeriet begav vi oss helt enkelt dit och knackade på. Eftersom bryggerikoncernledaren Andersson befann sig annorstädes var det inga svårigheter att få den enda anställda på plats att släppa in oss.

Flasktvätterskan Olga Andersson visade glatt upp bryggeriets senaste försök att vinna publikens smak, ett witbier som eder utsände nog tyckte var lite väl vit för att kunna knipa en medalj.

Ett djärvt val kan tyckas men eftersom vi vet att bryggmästare Andersson gillar färg frågade vi om det inte fanns något annat. Fru Andersson visade då ännu gladare upp ett batteri med olikfärgade flaskor som hon påstod var bryggeriets nya giv. Efter lite övertalning erkände fru Andersson att det var samma sak i alla flaskorna, det var bara färgen som skiljde.

Om innehållet ville hon inte säga mer än att "bryggmästaren har snott Humlegårdens succé från förra året, han har bara tillsatt lite olika färg på vattnet"

Trots allt vill eder utsände inte dissa FGP:s chanser på sommarölsträffen. Det har tidigare visat sig att det är på småtävlingarna som FGP har chansen att ta hem en medalj , då alla andra bryggare mest tar det som en "rolig happening".

NHB kommer till exempel att ställa upp med ett folkölsstarkt öl kallat Citrona, Eriks första brygd. Som ni ser av etiketten förstår ni vilken öl som är Eriks favorit.

4 kommentarer:

Kalle sa...

Att North Hole...sjunker så lågt är tilloch med för mig förvånande...

the original Jonas sa...

Jo, 3,8% är lågt...

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Dessa ständiga på hopp och elakheter!

Vad har stackars Erik gjort för att agera målvakt för ditt favoritöl?

Trickbrewer sa...

Wa wa dä en Wit som Olga visade upp, jag som tyckte den var förvillande lik en MilkStout! (c;

För övrigt kan man för första gången i världshistorien konstatera att varken FGP eller ADK vågat sticka ut hakan å "garantera" några medaljskördar...ej heller vågar man berätta vad man kreerat till nämnda evenemang...Hmmm kan dom månne ha bryggt en riktig slamkrypare?!? Själv släpar jag naturligtvis fram en kopia på SM vinnaren samt dess mystiske lillebror Witnäss och Näsweiss, bägge brygda med färska svenska nässlor!!! jihaaa