2010-12-23

Numero 23


Ahhh så har vi äntlisch dan före dan, alltid den mest spännande luckan i och med att man vet att det bakom nästa lucka kommer att vara jesus, maria och barnet i nån jäkla krubba e.d. vilket lämnar fältet fritt för allsköns smaskens dan innan!


Så, vad döljer sig då bakom dagens lucka... jo ett öl som liksom den första i modern tid upptäckta coelacanth´en , idag för 72 år sedan, lurat i skuggorna allför länge nämnligen den ruskiga, skräckingjagande och vidunerliga kvastfeningen från Österrike nämligen Samichlaus bier, som inte skall förväxlas med han som kommer med juleklapparna...



Samichlaus, som enligt ettiketten är världensstarkaste lageröl...hmmm nåja det var nog ett tag sedan även om den håller sina modiga 14%, skall väl då försöka vara en trippelbock men det exemplar jag har i glaset är mycket mer likt en riktigt smaskig barley wine med alla sina underbara torkade frukter i både näsa och hals. Mjukt len och förförisk som en liten kurtisan men utan minsta aggresiv spritighet delar den ändå ut en rejält värmande spark i rövven.

Detta är ett öl som man borde smutta på utvräkt på en björnfäll famför en brasa med en vacker kvinna vid sin sida, eller var det kvinnan man skulle smutta på...


Men nu är det inte julafton ännu så jag nöjer mig med att dräpa denna godsak alldeles själv, puttelj grefvar å bronessor å en synnerligen god jul.

Inga kommentarer: