2008-06-12

Nytt rekord för FGPB

Bildbevis!

Efter 32 dagars jäsning står det klart att FGPB har slagit alla bryggeriets tidigare utjäsningsrekord. Belgoölet  i fråga har jäst ner från OG 1070 till härligt torra 1004. Vilket ger en utjäsningsgrad på 94 %! Ölet smakar redan mycket lovande uppger bryggeriet och vi ser fram mot att få korka upp första magnumbuteljen.

3 kommentarer:

Kalle sa...

HAAHHAH, Grymt Torrt.

Per-Erik sa...

Har du otur smakar det riktigt billigt vitt vin....

Mycket socker eller elaka bakterier?

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Smaken var det verkligen inget fel på, ölet kommer att bli fantastiskt. Inga infektioner där inte. Det finns tre bidragande orsaker till den mycket höga utjäsningen. För det första socker som du mycket riktigt påpekar. Socker är nästan en förutsättning för att få till en bra stark belgare i det här fallet hela 20%. Andra orsaken är sommarvärmen. 25 grader på utsidan av jäskärlet och den sista faktorn är att jästen har fått god tid på sig att arbeta sig igenom allt socker.