2008-01-22

Inget blask!

I lördags var de då dags för föreningens årliga funktionärsutflykt. I år gick resan till Närkes kulturbryggeri i Örebro. Första stoppet på resan blev ett studiebesök hos Thorslundkagge där vi fick lära oss hur man binder en tunna. 


Det heter stavar och inte pinnar.

Mycket givande och lärorikt. Sedan blev det lunch på bryggeriet som inte var mycket större än vilken hembryggarklubb som helst. Bryggverket var endast på 600 l. Lunchen följdes av grupparbeten och styrelsemöte innan vi blev förevisade bryggeriet och fick avnjuta all den goda ölen. 

Bryggmästaren förevisar lakkärlet.

Kvällen avrundades med buffé och sist men inte minst fick vi avsmaka den ekfatslagrade Stormaktsporten som var helt fantastisk, värd att dö för. 

Närke kulturbryggeri är också med i Julitas humleprojekt där man håller på att bygga upp en genbank med gamla svenska humlesorter. Om man är intresserad kan man få vara med och provbrygga humlesorter för att hjälpa till att kartlägga humlens smakprofiler. 

På torsdag så startar Akkurat sin Närkefestival. Missa inte chansen att få avnjuta Stormaktsporten om ni har vägarna förbi. 

1 kommentar:

Anonym sa...

Härliga entusiaster, de däringa HG o Berit.