2008-01-10

Driftsavbrott i Groden Greens Köksbryggeri

Idag var dagen då vinnarölen Trois Blondes skulle bryggas.

Bryggmästarlärlingen hade dagar i förväg odlat upp jästen, tränat på dravskottning och gång efter gång räknat på maltsammansättningen.

Allt verkade perfekt ända tills bryggerilokalen visade sig ingå i något underhållsprojekt som inte alls var underhållande för fem öre.
En elektriker hade fyllt rummet med tomma elrör och framförallt sin fysiska närvaro.

Eftersom bryggeriets utrustning alltid är av senaste och mest innovativa modell är det inte alltid läge att visa upp utrustningen för en fackman som skulle kunna ha synpunkter på vissa frikostiga tolkningar av svensk elstandard.

Därför får nu bryggningen skjutas på framtiden, men förhoppningsvis kommer den bli av fortare än kvickt.

Det har ibland sina baksidor att driva ett bryggeri i lönndom, men ett riktigt bryggeri är ändå inget alternativ eftersom det allvarligt skulle påverka det kreativa utrymment för framförallt malt och humlekompositörerna.

Only when he no longer knows what he is doing does the painter do good things
Edgar Degas (1834-1917)

1 kommentar:

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

Only when he no longer knows what he is doing the brewer have had enough.