2007-12-03

Grodan Greens slickar såren

Inte blev det någon medalj inte, fast det hade varit skandal om någon av de smaksatta ölen hade givit oss en medalj säger maltkompositören Per-Erik Persson som fortsätter att förklara sig.

-Ganska snabbt insåg vi att en porter som börjat på 1068 och slutat på 1010 inte skulle ha mycket att komma med vid en julölstävling.
Vårt enda hopp var att krydda ölen på ett sådant sätt att inget av dess orginalegenskaper skulle kunna framträda, där måste jag säga att vi har lyckts över förväntan.


Ingen av ölen var bra, varken kakao/laktosvarianten eller apelsin/vaniljvarianten var behaglig, än mindre represantativ för bryggeriet.
Framförallt inte då Bryggeriet sitter på en ansenlig mängd Webfoot som efter några månaders lagring är helt gudomlig, denna kommer vi inte dela ut på någon tävling utan behålla för oss själva!

Men på självaste tävlingsdagen så levererades den förmodligen värsta pungsparken som någon gång levererats i hembryggarsverige.
Uttalanden som "din öl är infekterad", "hur tänkte du när du öste i 50% strösocker i vörten" eller "du kanske borde utveckal någon av dina andra hobbies istället för ölbryggning"
Dessa känns alla som en ljuv sommarvindssmekning mot en solbränd kind i jämförelse.
En känd huvuddommarprofil kommer fram till bryggmästaren med en lokalt producerad vanilj/apelsinporter i provningsglaset och påstår hel ogenerat:
-Detta är den bästa ölen Grodan bryggt någon gång!

Många goda betyg delades ut under dagen om ölens förträfflighet. Bryggeriet har tidigare erfarenheter av att krydda med vanilj och fördommarna bekräftades ännu en gång.
En vaniljöl kommer nog aldrig att vinna något pris eftersom ena halvan av hembryggarsverige älskar vanilj och andra halvan hatar denna exotiska krydda.
Detta var en pungspark utan dess like!
Bryggeriet har ännu inte hämtat andan, ja knappt kommit ur fosterställning från denna försmädliga förnedring, men förhopningsvis så kommer trupperna att omorganiseras och verksamheten struktureras upp till nästa träff.

Så vi synes i Uppsala, grodan kommer då förmodligen bära suspensoar.

Inga kommentarer: