2010-02-14

Ytterligare en sträng på ADK´s lyra

Bryggmästaren på ADK har lånat ut sitt bryggverk till ett bryggeri i kris. Byrgverket kommer tillbaka på onsdag, och då fortsätter bryggandet inför SM. För att bryggarna inte ska tappa tempo nu när vi inte kan brygga i bryggeriet har de fått ägna tiden åt andra saker. Att baka med surdeg är i princip samma process som att brygga, fast resultatet blir någontin helt annat förstås....;)

Idag bakades 3 stycken valnötsbröd baserat på rågmjöl. 2 st Levin.


4 kommentarer:

the original Jonas sa...

Surdeg är "the real shit".Ett tips är att snitta brödet så slipper du att det spricker. Har du förresten införskaffat någon baksten än?
North Hole Rockn' Roll Brewery har förutom Telecastern en Levin, men den ser inte ut så där, din kanske är halvakustisk?

Kalle sa...

Baksten, yes!

Trickbrewer sa...

Ser man på vad en blid höna utan bryggverk kan åstadkomma (c; Själv hr jag bakat surt ibland sedan jag fick smaka Ryzards surdegsbröd på nån höstölsträff för några år sedan, utan sten iofs men det kanske är nått att fundera på?

Sen fick jag en liten renaissence efter belgoträffsmiddagen då jag surrade surdegsbröd med han som hade fixat maten och ffa det underbara brödet. Skulle dock behöva komma i kontakt med honom, Kalle har du möjligen eller kan skaffa mailadr. till honom? Det som var så häftigt var at han gjorde sin egen surdeg med olika startkulturer bl.a. fikon så att han fick olika surdegsstammar som gav helt olika karraktär åt ölet, förlåt brödet var det ju! (c:

På slutet har jag testat att blanda hel och mald rågmalt i brödet. Det ger en grymt nötig och häftig smak och arom.

Surdegsbröd rockar fett.

Kalle sa...

Tror att du kan klara dig med denna länk:

paindemartin.blogspot.com

Där finns den mesta av infon du behöver.. Om inte annat kan du alltid ställa frågor här, eftersom det är flera av oss som bakar...;)