2008-02-04

Abbey de kocks tuffar på!

Årsrapport!

inledning

Abbey de kocks brygger har haft ett roligt år med både framgångar och motgångar.
Bryggeriet kommer att fortsätta att satsa brett inom Belgoträsket, men med en inriktning på sura saker.


Tävlingar

Abbey de kocks, har varit representerad på samtliga tävlingar under förra året förutom SM. Vi Vann inga medaljer men lyckades uppnå två delmål, Vi förbättrade oss på belgoträffen både vad det gäller domarbetyg och folketsval. Det andra var att hamna på övre halvan i samtliga tävlingar, vilket vi också lyckades med.

Inför kommade år är ribban uppsatt till att ta medalj på SM samt att ta medalj på minst en tävling till under året.

Bryggeriet
Året inleddes bra och vi gjorde ett flertal riktigt trevliga öl, sedan havererade kokutrustningen och innan det upptäcktes han en och annan bryggd bli märklig. Efter att pannan reparerats och konsulter varit inne och kontrollerat bryggrutinerna, känns det som om bryggeriet åter ät på rätt väg. Vi har investerat i en bra bryggprogramvara samt byggt om ett antal av bryggeriets utrustning.


Nya projekt
Som alla vet ska varje Belgobryggeri med självaktning även göra ost som passar utmärkt till den egna ölen. Abbey de kocks har nu gjort ett antal mer eller mindre lyckade försök och tror sig veta vilken väg som skall väljas. Investering i ett ekfat står högt på listan, samt att öka på investeringsfonden till ett nytt bryggverk.


2 kommentarer:

Vi kan hjälpa dig med följande: sa...

FGPB tackar för det gångna året och ser fram mot det nya med spänning :)

Putte sa...

Rågsveds BB önskar lycka till och lovar att ställa upp på en match om medaljerna.