Vad har nu detta med en ölblogg? Eller för alldel ölet Berliner Kindl?
Berliner Kindl, är en speciell och väldigt ljus veteöl som bryggs som de flesta andra veteöl med både malt och vete. Den stora skillnaden mellan denna öl och exempelvis en Weizen är att den jäses med en vanlig ale jäst och sedan tillsätter man mjölksyrebakterier som ger ölen en tydlig syrlighet.
Exemplet som jag testade kan beskrivas så här.
Arom,
En lätt maltighet där man "känner" att ölet kommer vara syrligt. en påtaglig DMS (burkmajs) fanns också.
Smak,
Lätt maltig smak med en påtaglig mjölksyra. Ölet känns trots detta förhållandevis balanserat. Ölet upplevs som lätt och väldigt uppfriskande.
Detta är knappast något nybörjaröl, men kan säkert drickas av de flesta. Att gemföra detta öl med exempelvis en Gueze, Lambick är inte direkt görligt då syran är enbart mjölksyra och saknar väldigt mycket av deras komplexitet.
jag förstår fortfarande inte vad Josephine de Beauharnais har med ölet att göra?
SvaraRaderaDet vore mycket spännande att testa en berliner weissen någon gång. Var hittar man en sån på lämpligt avstånd?
Den finns på en dryg timmes flygtur från Nyköping :-)
SvaraRaderaFörresten, fick du ingen schuss med? Valfritt hallon eller waldmeister.
Oskar, Josephine och Napoloen upplöste sitt äktenskap den 16 December, vilket är dagens datum...
SvaraRaderaJonas, Du har rätt jag har två till båda dessa är med Shuss, dvs socker.
Oskar, du kan säkert få testa vid tillfälle
Putte, föresten tackar som bockar för dessa öl.
Waldmeister? jag trodde det gröna var något som heter "myskmadra" vad det nu är, kanske är det samma sak, äckligt är det i alla fall.
SvaraRadera