Bryggmästare Kalle Andersson var på samma tillställning som FGPB´s bryggmästare och smakat på samma underbara Mjöd. tanken att göra ett eget mjöd har sedan dess legat och malt i bakhuvudet. Nu tillsut efter det att FGPB drog i gång sitt projekt kan vi meddela att vi har gjort liksaå. I går kväll drogs en förkultur bestående av 2 liter vatten 1 kg honung och en påse Dry Mead Yeast igång. Planen ser ut som att använda ca 8 kg honung till 22 liter vatten. Och se till att utjäsningen inte går längre ned än 1009. Rapport och bilder kommer senare.
Spännande! Jag ändrade lite på mitt recept så att OG hamnade på 1010 istället.
SvaraRaderahoppas du menar 1100 om du pratar OG :) eller 1010 i FG.....
SvaraRaderaJa, ja det är klart att de var ett OG på 1100 som jag menade...
SvaraRadera