Rågsved BB's bryggmästare Putte har hamnat i svåra kval när det gäller bryggeriets Oud Bruin.
Efter att ha inhandlat 2st påsar ekspån, en obehandlad samt en rostad, hur göra med batchen? Dela upp i två med en påse i varje?
Bägge påsarna i samma jäskärl?
Häll ut skiten! ingen gillar belgisk suröl i alla fall.
Förslagen är många. Bryggmästaren måste grubbla vidare.
Jag har ett gammalt corneliusfat du kan få hälla ut skiten i. :-)
SvaraRaderaHar du fat så du kan fylla två olika så ser jag ingen anledning till att inte köra dom i olika fat. Så länge faten blir hyffsat fyllda förståss.
Efteråt kan du blanda till den smak du vill ha.
JAg tycker att du ska dela upp batchen i två. Jag undrar om det verkligen räcker med en påse per 20-liter, jag körde med en påse á 10-liter. Vad jag har läst mig till så ger den rostade eken mera vaniljtoner, om det stämmer eller inte vill jag var osagt. Det är ju spännande att se om det blir någon nämnbar skillnad på rostat eller inte.
SvaraRaderaOm du tänker hälla ut ölet så kan du få hälla det via min mun ;) Jag älskar sur belgoöl!! Tro som Kalle att du borde köpa lite mer ekspån.
SvaraRaderaDet blev bägge påsarna till 30l som nu är nedställd i källarförrådet för långsam mognad.
SvaraRaderaKanon!
SvaraRaderaSer fram emot test om 2 år dårå..:)